2013. február 13., szerda

Mit tegyek?

Mivel az emberek elfoglaltak (igen, bizony) ezért az interjúk esetleg csúsznak egy ici-picit. Bocsi :(

DE!

Nincs minden veszve, jó lehet én is elfoglalt vagyok ,de most a jelenlegi álláspontok szerint tudnék adni pár tanácsot (na jó pár alatt kettőt értek, de ez hosszú lesz):

1. Mégis mit csináljak, ha nem olvassák sokan a blogomat?
- Valószínűleg fel kéne kelteni valahogy az emberek figyelmét. Itt van pár tipp:

  •  Kérj meg esetleg  más bloggereket, akikkel egymással úgymond cserélve hirdetitek a blogotokat. 
  •  Vagy akár a barátaidat is megkérheted, hogy ők mutassák meg másoknak.
  •  Esetleg, ha van egy híresebb blogod, akkor azon is híresztelheted.
  •  Alapíthatsz Facebookon, vagy más közösségi oldalakon is egy csoportot (vagy valami mást) így ott egy picivel könnyebben is felkeltheted az emberek figyelmét.
Persze nem biztos, hogy ezek után "hű de híres" lesz a blogod. Ez nem is baj, hisz ha magadnak írsz, akkor nem fontos, hogy más emberek is olvassák a blogot. Az csak egy plusz elismerés, hogy másoknak is tetszik. Sajnos persze, beismerem nagyon rossz érzés, ha más mondjuk ugyanolyan (de tényleg szinte teljesen) olyan blogot ír, mint te, de ő sikeresebb. Erre nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy az élet néha nem fair. De egy biztos, idővel (nem lehet tudni mennyivel később) már olvasni fognak téged, valószínű azért, mert már régebb ideje bloggerkodsz, ezért bővült a szókincsed, lestél pár ötletet másoktól (most nem a másolásra gondolok, csak egyszerű taktikákra) ezzel is elősegítve a blog népszerűségét.

2. Elment az ihletem, pedig még csak 3 részt írtam. Ilyenkor mi a teendő?
- Igen, a szitu egy kicsit gáz, de megoldható! Bár megelőzhetted volna azzal (mint már az első interjúban olvashattad), hogy előre gondolkodsz! De lássuk be, nem tetted meg ezt, így nem tudod, hogy mit csinálj. Egy nagyon fontos: NE TÖRÖLD RÖGTÖN A BLOGOD! Nincs értelme, és még meg is bánhatod. Ilyenkor szünetelheted az írásaidat, de ha a blogod olvasottabb, akkor ezt add az olvasók tudtára. Senkinek sem jön jól ilyen helyzetben, ha sürgetik. Először gondold át, hogy miről is szól a történeted, majd kezdj el arról filózni, hogy mivel vezetheted tovább. Írhatsz átvezető részeket is, ezzel is húzva a "fő esemény sort". Persze, ha már eltelt egy-két hónap, az ihlet megjötte nélkül, akkor mentsd el az írásaidat (ha eddig nem tetted volna meg) és most már töröld a blogod. Hasznos elmenteni a designt is (ha csináltál sajátot) hogy ha végül mégis megjönne az ötleted, akkor újra tudd csinálni a blogot.
- Azoknak, akik még nem kezdték el a blogot, de már a történet megvan ideje elgondolkodni. El kell tervezni, hogy kb. hány részt is akarsz (vagy esetleg évadot) ezekben nagyjából mi történik (ezt pedig úgy értem, hogy pár későbbi eseményt is dolgozz ki) és persze a karakterek is létfontosságúak. Persze fenn állhat annak is a veszélye, hogy fekete lyukba kerülsz (ezt úgy értem, hogy a későbbi eseményeket tudod, de amit éppen a jelen helyzetben kéne leírnod azt nem, mert ugye egyes esetekben nem jön jól, ha éveket ugrasz) ilyenkor csak azt kell tenned, hogy felkészíted az olvasókat egy jövőbeli eseményre (persze csak kicsit) vagy utalsz, hogy mi fog következni. Ebben az esetben alkalmazhatsz átvezető részeket, vagy esetleg olyanokat, amelyekben egy szereplőt jobban megismerhetünk.

Remélem segítettem! Hamarosan jön a következő interjú ;D

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm ezeket az infokat, van néhány jó köztük. Az interjúk is érdekesek! :) Viszont nekem is volna egy, kérlek olvassátok el:

    Kedves Bloggerek!

    2009-ben csöppentem bele a blog világába. Nagyon sok harcot éltem már meg, mégis kitartóan vezetem az internetes naplómat. Ez idő alatt rengeteg blogot olvastam, melyek közül nagyon sok kiemelkedően jó minőségű. Úgy gondolom, hogy ha valaki időt és energiát szán arra, hogy megossza másokkal észrevételeit, élményeit, akkor megérdemel egy kis figyelmet.
    Nagyon sokat törtem a fejemet, hogy lehet kellene egy olyan díjat létrehozni, mely csekélység, mégis egy jóleső elismerés lenne. Ez a díj pedig az év blogja díj lehetne.
    Ebben kérném segítségeteket, hogy ez az elismerés olyan legyen, melyet valóban MI, bloggerek adunk egymásnak.
    Néhány ötlet már bennem is megfogalmazódott. Ilyen, hogy több kategóriában legyenek jelölések, vagy egy meghatározott ideje élnie kell a blognak, esetleg csak magyar nyelven íródott naplók vehetnek részt. A döntés a bloggerek szavazatai (NEM LÁJKOK) alapján történne.
    Remélem, lesztek néhányan, akiknek megtetszik ez az ötlet! Azért most vetem fel ezt, mert így van időnk kidolgozni együtt a részleteket, hogy esetleg már idén decemberben kioszthassuk a díjakat.
    Bízom benne, hogy partnerek lesztek ebben! Kérlek Titeket, osszátok meg ezt az üzenetet, hogy minél több bloggerhez eljusson ez a kezdeményezés!!

    Bármilyen észrevételetek, ötletetek van, az alábbi e-mail címre írhattok: filti.blogja@index.hu

    Filti (http://filti.blogspot.com)

    VálaszTörlés
  3. köszi a kommentet :D
    És a hosszú szöveghez hozzászólva, van olyan, hogy az év blogja, csak nem nagyon ismerem... de van :)

    VálaszTörlés